Huurvoorwaarden

voor het huren van een vakantiehuis in Puglia

Raro Realty srl is een makelaar in onroerend goed die, via het merk Raro Villas, de huurovereenkomst beheert van de panden die zij exclusief in gebruik heeft genomen, en die bemiddelt tussen eigenaren en klanten / huurders (zij die de accommodatie willen huren).

VERHUUR
Raro Realty srl is gerechtigd om namens de eigenaren van de villa's huurcontracten af ​​te sluiten tegen de officiële prijzen zoals overeengekomen in de respectievelijke mandaten. De minimale huurperiode is een week (7 nachten), meestal van zaterdag tot zaterdag. In sommige accommodaties is een minimum verblijf van minder dan 7 nachten echter toegestaan. Het systeem zal u automatisch deze flexibiliteit toestaan ​​of niet.

HUURPRIJS
De huurprijzen zijn per seizoen en worden berekend op basis van één week (7 nachten) van zaterdag tot zaterdag en / of per eenheid per nacht (indien een verblijf korter dan een week is toegestaan). Alle extra kosten worden gedetailleerd beschreven in de beschrijving van elke woning. Deze prijzen maken integraal deel uit van de algemene huurvoorwaarden; Agenten of distributeurs zijn niet bevoegd om de prijzen op enigerlei wijze te wijzigen.

TOERISTENBELASTING
De lokale verblijfsbelasting die bij aankomst moet worden betaald, is meestal een betaling van € 1 of € 2 per nacht per persoon voor een maximum aantal nachten, afhankelijk van de gemeente waar de villa zich bevindt.

BOEKMETHODEN
Alle boekingen moeten rechtstreeks worden gedaan via Raro Realty srl of zijn agentschappen, die gemachtigd zijn om op te treden namens Raro Realty srl. Deze bureaus kunnen ook betalingen van de klant accepteren namens Raro Realty srl. Als de klant rechtstreeks op de website van rarovillas.com boekt, moet de klant het boekingsformulier invullen en Raro Realty srl’s "Algemene voorwaarden" accepteren. De hoofdhuurder moet 18 jaar of ouder zijn.

BELANGRIJKE RESERVERINGSINFORMATIE - PRIJS PER PERSOO
NU zult zien dat online reserveren, u de flexibiliteit geeft om onmiddellijk te boeken en u de best mogelijke prijs zult krijgen. Elke villa heeft een maximum aantal gasten, en ook een minimumaantal (dat wordt bepaald door een prijs per persoon). Als u via het systeem boekt door het aantal reizigers te identificeren, is de berekende prijs gebaseerd op een prijs per persoon en krijgt u een gereduceerde prijs. Dit betekent dat u geen volledige toegang heeft tot alle villa's of slaapkamers. Of u krijgt toegang, maar een van de slaapkamers bijvoorbeeld is niet opgemaakt en de kamer is misschien afgesloten. Neem contact op met Raro Realty srl als u twijfelt over de prijs die u heeft betaald en of deze kortingsprijs van toepassing is op uw boeking.

AANBETALING
Een aanbetaling van 30% van de totale huursom is verschuldigd op het moment van de boeking. Het resterende bedrag dient uiterlijk 45 dagen voor aankomst te zijn voldaan. Raro Realty srl zal een betalingsherinnering sturen en deze zal worden verzonden naar het e-mailadres dat is vermeld op het boekingsformulier (controleer de spam / ongewenste mappen). Het is de verantwoordelijkheid van de klant om op tijd te betalen. Als het saldo niet binnen deze periode wordt betaald, behoudt Raro Realty srl zich het recht voorbehouden om de reservering te annuleren. Volledige betaling is vereist voor boekingen die binnen 45 dagen voor aankomst zijn bevestigd. Als u online boekt via de Raro Realty-website: de klant wordt op de hoogte gebracht wanneer het eindsaldo moet worden betaald. Op dit moment dient de klant ook kopieën / details van paspoort- / reisdocumenten te verstrekken, of als de klant er de voorkeur aan geeft om deze gegevens in te voeren op het moment dat de boeking online wordt gemaakt. Deze gegevens zijn vereist voordat de klant de laatste online betaling kan verrichten. Zodra alle relevante velden online zijn ingevuld, ontvangt de klant een bevestiging, die de klant bij aankomst bij moet hebben om toegang te krijgen tot de villa. Als u boekt via een reisbureau: de klant moet via e-mail kopieën van alle reisdocumenten naar het boekingskantoor sturen. Deze zijn vereist door de politie en zijn verplicht voor alle klanten die het land binnenkomen. Boeking via een online touroperator: (OTA), b.v. (Booking.com/HomeAway/Airbnb/TripAdvisor/etc.): De klant moet via e-mail een kopie van alle reisdocumenten naar Raro Realty srl sturen. Deze zijn vereist voor de politie en zijn verplicht voor alle gasten die het land binnenkomen. Na ontvangst van het saldo, zal Raro Realty srl de klant een huurvoucher verstrekken samen met het adres van de accommodatie, de routebeschrijving naar een ontmoetingspunt, het mobiele nummer van de Villa Manager en het mobiele nummer van de Raro Realty srl vertegenwoordiger. Bij aankomst moet de klant de voucher tonen voordat hij toegang krijgt tot de accommodatie. Er worden geen andere documenten geaccepteerd. De voucher is persoonlijk en alleen geldig voor de namen op het boekingsformulier. De voucher is niet overdraagbaar. De vertegenwoordiger of eigenaar van het resort weigert de toegang tot het onroerend goed als het aantal personen groter is dan het aantal dat op de voucher staat. Als het totale aantal personen tijdens het verblijf verandert, dient Raro Realty srl deze wijziging van tevoren overeen te komen, anders kan de vertegenwoordiger of eigenaar van het resort de hele partij van klanten verzoeken te vertrekken, in welk geval de klant(en) de totale huur verliest . Alle wijzigingen aan de boeking en eventuele speciale verzoeken moeten vooraf en schriftelijk worden overeengekomen met Raro Realty srl.

AANBETALINGEN
Op het moment van reserveren is 30% van de totale huurprijs verschuldigd. Het resterende bedrag dient binnen 45 dagen vóór de begindatum van het verblijf door Raro Realty srl te zijn ontvangen. In geval van niet-betaling binnen deze voorwaarden behoudt Raro Realty srl zich het recht voorbehouden om de reservering te annuleren. In het geval dat de boeking minder dan 45 dagen voor de begindatum van de huur is voltooid, is de betaling van het volledige bedrag vereist. Als de boeking rechtstreeks van de site rarovillas.com wordt gemaakt, wordt de klant geïnformeerd over de tijd waarbinnen de balans moet worden gemaakt.
Op het moment van reserveren dient de klant kopieën van de geldige identiteitskaart / paspoort te overleggen of kan hij de gegevens daarvan handmatig invoeren. Deze informatie is nodig om de laatste betaling online te doen. Nadat alle velden zijn ingevuld, genereert het systeem een ​​voucher met het boekingsoverzicht en de ingevoerde gegevens, die de klant moet afdrukken / opslaan en weergeven bij het inchecken. Als de reservering wordt gemaakt via een agentschap, moet de klant per e-mail aan het agentschap zelf kopieën van de geldige identiteitskaart / paspoort van alle gasten die in de accommodatie verblijven sturen. Deze zullen worden meegedeeld aan het hoofdbureau van politie op het moment van inchecken.
Als de boeking wordt bevestigd door een Tour Operator (OTA) bijvoorbeeld (Booking.com/HomeAway/Airbnb/Readadvisor enz.), Moet de klant per e-mail een e-mail sturen naar Raro Realty srl kopieën van het identiteitsbewijs / paspoort dat nog bezig is geldigheid van alle gasten die in de accommodatie verblijven. Deze zullen worden meegedeeld aan het hoofdbureau van politie op het moment van inchecken. In het geval van boeken via een agentschap en / of via OTA, stuurt Raro Realty srl op het moment van betaling per e-mail een voucher met het boekingsoverzicht en de ingevoerde gegevens, die de klant moet afdrukken / opslaan en tonen bij het inchecken. Bij aankomst moet de klant de voucher tonen om toegang te krijgen tot de accommodatie. Er worden geen andere documenten geaccepteerd. De voucher is nominaal en kan daarom niet worden overgedragen aan derden. De receptiebeheerder en / of de eigenaar weigert toegang tot gasten die niet zijn opgenomen in het totale aantal personen dat op de voucher staat vermeld. Als er tijdens het verblijf wijzigingen in het totale aantal personen zijn opgetreden, moeten deze van tevoren worden overeengekomen met Raro Realty srl, anders kan de receptiebeheerder en / of de eigenaar verzoeken om gasten te verwijderen, waarbij zij het recht op het gehele verblijf verliezen. . Elke wijziging en / of specifiek verzoek moet vooraf en schriftelijk worden overeengekomen met Raro Realty srl.

BETALING
Betalingen dienen te worden gedaan met een van creditcard, bankoverschrijving of paypal. Voor bankoverschrijvingen moeten de naam van de klant, het boekingsnummer en de referentiegegevens van de accommodatie duidelijk worden vermeld.

AANKOMST EN VERTREK
De klant moet tussen 17.00 en 20.00 uur bij de accommodatie aankomen (mogelijke uitzonderingen worden vermeld in de beschrijving van de accommodatie of op de voucher). Eventuele wijzigingen of vertragingen in de aankomsttijden moeten worden doorgegeven aan de vertegenwoordiger van het resort of rechtstreeks aan Raro Realty srl. Als de vertegenwoordiger van het resort of de eigenaar verplicht is om na de overeengekomen aankomsttijd te wachten op de klant, kan de resortvertegenwoordiger verzoeken om een ​​late aankomst extra. Voor inchecken tussen 20:00 en 22:00 uur geldt een toeslag van maximaal EUR 50.
Voor inchecken na 22:00 uur, maar vóór middernacht kan een toeslag van toepassing zijn van maximaal EUR 100. Deze vergoeding is exclusief vooraf geplande aankomsttijden van de vlucht waarbij het inchecken plaatsvindt vóór 23.00 uur. Voor geplande vluchten die na 23.00 uur maar vóór 0.00 uur aankomen, wordt een toeslag van € 50 in rekening gebracht, die bij aankomst bij de villa ter plaatse aan de vertegenwoordiger van het resort moet worden betaald. Deze toeslag is van toepassing op voorgeprogrammeerde vluchten die vertraging oplopen en vanwege het feit dat het inchecken plaatsvindt na 23.00 uur.
Voor alle inchecktijden na 0.00 uur kan er een toeslag van € 200 worden toegepast. Bij aankomst moet de klant de vertegenwoordiger van het resort of de eigenaar de huurvoucher tonen met alle personen van de groep. Als tijdens het verblijf personen worden vervangen, moet dit worden overeengekomen. Het toevoegen van extra personen na het moment van reserveren brengt administratiekosten met zich mee van € 25,00 per persoon. Wijzigingen moeten vooraf en schriftelijk door Raro Realty srl worden aangebracht, anders kan de resortvertegenwoordiger de hele groep klanten vragen om te vertrekken. In dat geval heeft de klant geen recht op enige terugbetaling of compensatie. Daarnaast kunnen eventuele extra kosten, schade of reinigingen van de borg worden afgetrokken. (Zie ook het gedeelte 'Bezetting'). De klanten moeten vertrekken tussen 8.00 uur en 10.00 uur, na het retourneren van de huissleutels aan de eigenaar of zijn vertegenwoordiger wordt er toegestaan de staat van het pand te inspecteren.

NIET-RESTITUEERBARE TOESLAG
Een niet-restitueerbare toeslag van € 10 per persoon voor schade die kan optreden in de accommodatie tijdens uw vakantie, tot een waarde van € 200 per incident. De kosten dienen tijdens het reserveren te worden betaald en worden vermeld in de reserveringsbevestiging. Dit is ter dekking van accidentele schade. Houd er rekening mee dat de deze toeslag de klant niet dekken voor opzettelijk en nalatig gedrag. Als de kosten van een schadegeval hoger zijn dan € 200, wordt het extra bedrag met de borg verrekend. Als de schade is veroorzaakt door nalatigheid of opzet, wordt het volledige bedrag van de schade van de borg verrekend.

WAARBORG
Voor elke accommodatie vragen wij bij aankomst om de creditcardgegevens van de klant die de villa heeft geboekt, van waaruit we een restitueerbare borg zullen pre-autoriseren, als garantie voor eventuele schade boven de € 200 en / of extra kosten die niet zijn inbegrepen in de huurprijs. Mocht de schade dit bedrag overschrijden, dan heeft Raro Realty srl het recht om van de borgsom het bedrag te nemen dat de € 200 overschrijdt. De resortvertegenwoordiger, of de eigenaar heeft het recht om toegang tot de accommodatie te weigeren als de restitueerbare borg niet is betaald, in welk geval de klant geen recht heeft op enige terugbetaling of compensatie. De borg (online doorgegeven of bij het inchecken ter plaatse verstrekt) zal binnen 2 werkdagen na vertrek worden terugbetaald bij een bevredigende inspectie van de villa. Houd er rekening mee dat er geen contant geld wordt geaccepteerd aan de vertegenwoordiger van het resort voor de restitueerbare borg.

KLANTENACCOMMODATIE
Dit is exclusief voorbehouden aan de klanten die vermeld staan ​​in de vakantiebevestiging / voucher / contract en er mogen geen andere personen in de accommodatie verblijven. Tegelijkertijd kan de klant niet regelen dat bezoekers aan het pand evenementen organiseren zoals feesten, vieringen of andere grote bijeenkomsten, tenzij dit schriftelijk is overeengekomen met Raro Realty srl en de juiste betalingen zijn gedaan (indien van toepassing).

SCHOONMAAK
De meeste villa's zijn inclusief schoonmaakkosten. Als er extra kosten zijn, wordt dit aan u meegedeeld op het moment van boeking of bij het inchecken. Het grootste deel van de reserveringen zal de schoonmaakkosten in rekening brengen. Als er schoonmaakkosten moeten worden betaald, wordt het verschuldigde bedrag duidelijk weergegeven op het boekingsformulier / verhuurbewijs en wordt het automatisch afgeschreven van de creditcardgegevens die Raro Realty srl in bezit heeft. Of het wordt door de resortvertegenwoordiger bij aankomst bij de villa betaald.

VERWARMING
Verwarmingskosten zijn over het algemeen niet inbegrepen in de huurprijs, aangezien de meeste villa's tijdens de zomermaanden worden gehuurd als verwarming niet nodig is. Tijdens de niet-piekmaanden wanneer de huurprijzen aanzienlijk lager zijn, wordt verwarming als extra kosten in rekening gebracht. Verwarming, indien beschikbaar, staat beschreven in de beschrijving van de accommodatie. De verwarmingskosten dienen bij vertrek te worden betaald aan de resortvertegenwoordiger.

AIRCONDITIONING
Airconditioning (indien aanwezig)  is gedetailleerd beschreven in de beschrijving van de woning en is over het algemeen inbegrepen in de prijs. Mocht er een toeslag zijn voor airconditioning, dan wordt deze toeslag afzonderlijk vermeld.

ELEKTRICITEITSVERBRUIK
Elektriciteitsverbruik is over het algemeen inbegrepen in de huurprijs. Deze informatie wordt gedetailleerd beschreven in de beschrijving van de accommodatie. Als alternatief, sommige accommodaties hebben een bepaalde hoeveelheid elektriciteit inbegrepen in de huur. Als er in een woning een elektriciteitstoeslag is inbegrepen (bijv. 400 kW per week), wordt elk overschot boven dit verbruiksniveau berekend en moet het extra bedrag bij vertrek worden betaald (bijvoorbeeld verbruik van 453kw = 453 - 400 = 53 x € 0,5 = € 26,5). Als er een vergoeding voor elektriciteit wordt toegepast, wordt dit alleen voor het extra verbruik gedaan nadat de toegestane hoeveelheid elektriciteit is overschreden (zie voorbeeld hierboven). Bij het in- en uitchecken wordt een meteropname gemaakt om het gebruik vast te stellen. Betaling voor het elektriciteitsverbruik is vereist bij vertrek en moet worden betaald aan de vertegenwoordiger van het resort. Deze berekening is gebaseerd op een boeking van 7 nachten. Bij boekingen van meer of minder dan 7 nachten wordt de berekening overeenkomstig gemaakt.HUISDIERENDe meerderheid van onze villa's staat geen huisdieren toe. De mogelijke uitzondering moet van geval tot geval worden gecontroleerd. Raro Realty srl vraagt alvorens een boeking te maken dat de klant in eerste instantie contact opneemt met Raro Realty srl.

BEPERKTE MOBILITEIT EN MEDISCHE VEREISTEN
Bij het boeken van een villa, zal Raro Realty srl stappen ondernemen om te voorzien in eventuele speciale wensen van de klant. Als een cliënt of een lid van de groepj een medische aandoening of beperkte mobiliteit heeft die van invloed kan zijn op het verblijf van de klant, dient u Raro Realty srl alle details te verstrekken voordat u de boeking bevestigt, zodat Raro Realty srl kan proberen te adviseren over de geschiktheid van de gekozen villa. Als Raro Realty srl redelijkerwijs niet in staat is om aan de behoeften van de betreffende persoon (personen) te voldoen, zal Raro Realty srl de boeking niet bevestigen of als de klant niet de volledige gegevens heeft getoond op het moment van boeking, kan Raro Realty srl annuleren en kunnen toepasselijke annuleringskosten in rekening worden gebracht wanneer Raro Realty srl kennis neemt van deze details.

GEDRAG
De klant(en) die een Raro Villa(s) huren, is verantwoordelijk voor het gedrag van alle personen tijdens het bezetten van het onroerend goed. Als een cliënt zich niet op een beschaafde manier gedraagt, heeft de resortvertegenwoordiger of de eigenaar het recht om de cliënt(en) te vragen onmiddellijk te vertrekken en om compensatie te vragen. Alle geleden schade zal worden gedragen door de klant(en). Als de cliënt wordt gevraagd om te vertrekken, verliest de klant enig recht op een terugbetaling. De vertegenwoordiger van het resort of de eigenaar zal eventuele schade in mindering brengen op de kaartgegevens die bij aankomst zijn afgegeven. Als het bedrag van de schade(s) hoger is dan de borg, moeten klanten van klanten het verschil betalen aan Raro Realty srl. De klant is verantwoordelijk voor verlies of schade aan het onroerend goed en dient de vertegenwoordiger van het resort of de beheerder, de eigenaar of zijn vertegenwoordigers hiervan op de hoogte te stellen. De resortvertegenwoordiger of property manager / eigenaren / of vertegenwoordigers hebben het recht om klanten te verwijderen die eigendommen of meubilair beschadigen. Klanten moeten de accommodatie in dezelfde staat achterlaten als waarin ze het hebben gevonden.

BEZETTING
Het maximale aantal klanten dat is toegestaan ​​in een accommodatie, wordt tijdens het boeken opgegeven. Groepen die dit aantal overschrijden, worden niet geaccepteerd. De villa is alleen beschikbaar voor gebruik door de mensen die op het contract staan ​​vermeld. Overschrijding van het standaard aantal bewoners van de villa gedurende enige tijd zonder schriftelijke toestemming van Raro Realty srl kan leiden tot een overbezettingsgraad van maximaal € 3.000.

AFVAL
In Italië hebben vooral villa's op het platteland geen dagelijkse of wekelijkse afvalinzameling. Alle afval (afval, puin enz.) moet worden weggegooid volgens de regels van de gemeente waar het onroerend goed zich bevindt en vervolgens in de daarvoor bestemde vuilnisbakken op straat worden gestort of in de speciale verzamelcentra worden geplaatst, waar, indien nodig, gescheiden in (plastic, papier, glas, biologisch afbreekbaar, generieke etc.). De villa moet schoon worden achtergelaten en de keuken moet worden achtergelaten zonder borden en potten in de gootsteen. De koelkast moet worden geleegd en gereinigd. Een extra betaling van € 100 kan worden toegepast op de klanten die zich niet aan de bovenstaande voorwaarden houden en dit bedrag zal worden afgetrokken van de borg.ONDERHOUDDe eigenaar of zijn vertegenwoordiger behoudt zich het recht voor om de woning te betreden voor essentiële onderhoudswerkzaamheden (tuin, zwembad, etc.). Deze informatie wordt gedetailleerd beschreven in de 'House Booklet', die te vinden is in alle Raro Villas.

LOKALE ACTIVITEITEN, FACILITEITEN EN EXCURSIES
Sommige voorzieningen, activiteiten en excursies kunnen een risico-element met zich meebrengen. Deze activiteiten, faciliteiten en excursies zijn noch gerund noch gecontroleerd door Raro Realty srl. Als de klant wenst deel te nemen aan, of gebruik te maken van optionele activiteiten, faciliteiten of excursies die geen deel uitmaken van de vooraf geboekte villavakantie, betreurt Raro Realty srl dat Raro Realty srl hier geen aansprakelijkheid voor kan aanvaarden. Het contract voor het aanbieden van die activiteit, faciliteit of excursie zal tussen de klant en die aanbieder zijn. Meestal worden deze plaatselijk betaald voor activiteiten, faciliteiten en excursies onderworpen aan de lokale wetgeving en jurisdictie. De discretie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten, faciliteiten of excursies is volledig voor eigen risico van de klant. De klant(en) zijn verantwoordelijk voor het nemen van verstandige voorzorgsmaatregelen voor de veiligheid van alle kinderen of familieleden voor wie de klant verantwoordelijk is. Neem contact op met de leverancier van de faciliteit, activiteit of excursie voor de Algemene voorwaarden van de activiteit, faciliteit of excursie, die uw contract zal bepalen.

KLACHTEN
Een lid van het Raro Realty srl-team inspecteert alle accommodaties. Mocht de eigenaar besluiten om het pand te wijzigen, dan dienen deze Raro Realty srl te informeren. De beschrijving van de eigenschappen zoals beschreven op de website is correct op het moment van publicatie en wordt ten goeder trouw gemaakt. Raro Realty srl doet er alles aan om de beschrijving van fouten te minimaliseren. De klant moet Raro Realty srl binnen 2 uur na ontvangst van de sleutel van klachten over hygiëne en binnen 48 uur na eventuele gebreken aan de accommodatie, meubels en apparaten informeren. Als er niets wordt gemeld, betekent dat voor Raro Realty srl dat afwijkingen of gebreken als acceptabel en inconsequent zijn beschouwd. Alle vertegenwoordigers van Raro Realty srl moeten de mogelijkheid krijgen om eventuele problemen op te lossen; en vergoedingen (door de klant gedaan, voor eventuele plaatselijke omstandigheden) (tijdens de vakantie) met betrekking tot de redelijke tijd die nodig is om de vastgestelde problemen te verhelpen. Klachten worden alleen in behandeling genomen als deze procedure wordt gevolgd.
Raro Realty srl behoudt zich het recht voor om de accommodatie te inspecteren om de klacht te verifiëren. Alle redelijke pogingen om het probleem op te lossen worden door Raro Realty srl of de eigenaar of de vertegenwoordiger van de eigenaar gedaan. Indien het door Raro Realty srl noodzakelijk wordt geacht dat de accommodatie niet voldoet aan het geadverteerde, behoudt Raro Realty srl zich het recht voor om de klant een gelijkwaardige accommodatie van vergelijkbare waarde aan te bieden. Dit zal worden geregeld door de beschikbaarheidskalender van de villa. Als de prijs van een alternatieve accommodatie lager is dan de prijs van de geboekte villa, zal Raro Realty srl de klant het verschil tussen de oorspronkelijke prijs en de prijs van de alternatieve accommodatie vergoeden. Als de klant deze uitwisseling accepteert, kan er geen extra compensatie worden gevraagd door de klant. Als er geen accommodatie beschikbaar is om de klant te verplaatsen, zal Raro Realty srl het resterende huurbedrag terugbetalen voor de resterende dagen die niet in de accommodatie zijn doorgebracht.
Raro Realty srl betaalt in geen geval hotel- of andere verblijfskosten. Als een klant een woning verlaat zonder Raro Realty srl of de vertegenwoordiger van het resort de mogelijkheid te geven om de reden voor de klacht te verifiëren, heeft de klant geen recht op enige schadevergoeding, verlies of letsel van persoonlijke gevoelens na het uitchecken. Klanten die ervoor kiezen de accommodatie te verlaten vóór de vastgestelde einddatum om persoonlijke redenen, en niet vanwege een bepaalde toestand van de villa, ontvangen geen vergoeding of compensatie. Raro Realty srl neemt geen klachten van een klant in overweging die buiten de controle van Raro Realty srl vallen en is niet beperkt tot, bijvoorbeeld ongunstige weersomstandigheden, insectensteken, aanwezigheid van insecten, etc. Raro Realty srl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele tekortkomingen of onderbrekingen van de water-, gas- of elektriciteitsvoorziening, noch voor schade aan de zwembadfiltratiepomp en voor alle evenementen van Raro Realty srl of de eigenaren. Alle redelijke pogingen zullen worden gedaan om deze diensten te herstellen.

PRIVATE WONINGEN - GEEN HOTEL
De eigendommen van Raro Realty srl zijn geen hotels, maar particuliere woningen. De uitrusting, meubels en kenmerken weerspiegelen de lokale stijl, de smaak van de eigenaar en de Italiaanse en lokale tradities. Meestal is de koffiemachine de Italiaanse espressomachine (moka) en niet het elektrische koffiezetapparaat. Raro Realty srl beschouwt deze elementen daarom niet als een reden tot klagen.

ANNULERING
Als de klant om welke reden dan ook de boeking annuleert, zijn de volgende annuleringskosten van toepassing. Alle annuleringen moeten schriftelijk worden bevestigd aan booking@rarorealty.com. Een annuleringstarief is van toepassing: - vanaf het moment van de boeking tot 8 dagen na € 100,00 worden administratiekosten in rekening gebracht en voor de terugbetaling van de kosten. Er is geen 'afkoelingsperiode' - vanaf 9 dagen na de boeking tot 46 dagen voor aankomst 30% van de huursom - minder dan 45 dagen voor aankomst 100% van de huurprijs. Voor elke aangevraagde wijziging naast de originele boeking, ervan uitgaande dat het eigendom en de huurperiode gelijk blijven, moet de klant administratiekosten van € 25,00 betalen. Als de klant vraagt ​​om de huurperiode of het onroerend goed te wijzigen en een nieuwe boeking moet worden gemaakt, zijn de bovenstaande annuleringsvoorwaarden van toepassing. Als de klant een andere villa of datum opnieuw boekt, kan het mogelijk zijn om dit bedrag over te boeken naar de nieuwe boeking. De klant is verantwoordelijk voor eventuele extra kosten als gevolg van het annuleren van de boeking. Opmerking: - Als de reden voor de annulering van de klant valt onder de voorwaarden van de klantverzekeringspolis, kan de klant deze kosten mogelijk terugvorderen.

ALS WIJ UW VAKANTIE VERANDEREN OF ANNULEREN
Het is onwaarschijnlijk dat Raro Realty srl wijzigingen moet aanbrengen in een door een klant bevestigde villaboeking of annulering. Af en toe moet Raro Realty srl mogelijk wijzigingen aanbrengen en fouten corrigeren op de website en andere details zowel voor als nadat boekingen zijn bevestigd. In het geval van kleine wijzigingen, zal Raro Realty srl er alles aan doen om de klant vóór de reisdatum op de hoogte te stellen. Als er een "belangrijke wijziging" (zie hieronder) of annulering van de villaboeking moet plaatsvinden, zal Raro Realty srl de klant hiervan zo snel mogelijk op de hoogte stellen. De klant kan dan: a) de veranderde villa accepteren; b) aanvaarden van een aanbod van een alternatieve villa met vergelijkbare faciliteiten van Raro Realty srl, indien beschikbaar (Raro Realty srl vergoedt elk prijsverschil als het alternatief van een lagere waarde is); of c) volledig annuleren, in welk geval Raro Realty srl de klant alle betaalde bedragen zal terugbetalen. Als Raro Realty srl een aanzienlijke wijziging doorvoert of minder dan 14 weken voor vertrek annuleert, zal Raro Realty srl ook een vergoeding betalen zoals hieronder beschreven, behalve voor baby's, en accepteren wanneer er sprake is van overmacht: Periode voor vertrek wordt een belangrijke wijziging gemeld aan u: - Meer dan 98 dagen voor vertrek £ 0 per persoon 98 - 43 dagen voor vertrek € 5,00 per persoon 42 - 29 dagen voor vertrek € 10,00 per persoon 28 - 15 dagen voor vertrek € 15,00 per persoon 14 - 0 dagen voor vertrek € 20, - per persoon Opmerkin: in het geval dat compensatie verschuldigd is, zal Raro Realty srl het prijsverschil ook vergoeden als de vervangende vakantie een lagere prijs heeft dan de oorspronkelijk geboekte vakantie.
Als de vervangende villa van een hogere prijs is, zal Raro Realty srl het prijsverschil van de te betalen vergoeding aftrekken. Aanzienlijke veranderingen zijn onder andere: Een villa die wordt geacht te voldoen aan de normen van Raro Realty srl en Raro Realty srl, biedt de villa niet langer aan in de villa Portfolio. De villa is niet langer beschikbaar vanwege een verkoop en de nieuwe eigenaar kan Raro Realty srl niet aanbieden om de villa te huren. Veranderingen van accommodatie naar die met verminderde faciliteiten voor het geheel of een aanzienlijk deel van de klanten die ver weg zijn.
Let op: niet alle aanpassingen van de accommodatie vormen een "belangrijke verandering". Raro Realty srl betaalt de klant geen schadevergoeding wanneer Raro Realty srl een belangrijke wijziging doorvoert of meer dan 14 weken voor vertrek annuleert of in het geval dat Raro Realty srl gedwongen wordt om een ​​wijziging aan te brengen of te annuleren als gevolg van overmacht (zie clausule overmacht). Het bovenstaande beschrijft de maximale omvang van de aansprakelijkheid van Raro Realty srl voor wijzigingen en annuleringen en betreurt dat Raro Realty srl geen kosten of verliezen kan maken die de klant kan lijden als gevolg van een wijziging of annulering.

COOKIE VERKLARING
We gebruiken cookies om u een betere online ervaring te bieden. Door gebruik te maken van deze website stemt u in met het gebruik van cookies, de cookies worden gebruikt om het gebruik en de toegankelijkheid van de on-line boekingsmogelijkheid, verbonden aan deze website, mogelijk te maken.OVERMACHTTenzij uitdrukkelijk anders vermeld in deze reserveringsvoorwaarden is Raro Realty srl niet aansprakelijk of betaalt de klant een schadevergoeding als Raro Realty srl contractuele verplichtingen jegens de klant heeft opgelopen door enige gebeurtenis die Raro Realty srl of de leverancier(s) van de service(s) in kwestie kon, zelfs met de nodige voorzichtigheid, niet voorzien of vermijden. Deze gebeurtenissen kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, oorlogsdreiging, terroristische activiteiten en de gevolgen daarvan of de dreiging van dergelijke activiteiten, oproer, de daad van enige overheids- of andere nationale of lokale autoriteit, met inbegrip van haven- of rivierautoriteiten, industriële geschillen, natuurlijke of nucleaire rampen, brand, chemische of biologische rampen en ongunstige weersomstandigheden, zee-, ijs- en rivieromstandigheden en alle soortgelijke gebeurtenissen buiten Raro Realty srl of de eigenaars controle. Advies van Buitenlandse Zaken om een ​​bepaald land te vermijden of te verlaten, kan overmacht opleveren.

COPYRIGHT
Alle foto's en beschrijvingen op deze website zijn eigendom van Raro Realty srl en mogen niet worden gekopieerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

RECHTSBEVOEGDHEID
Voor elk geschil met betrekking tot boekingen en verhuur, is alleen de rechtbank van Brindisi bevoegd en is de Italiaanse wet van toepassing. Door zowel Raro Realty srl als de klant te boeken, accepteert u de algemene voorwaarden die in dit document worden beschreven. De verantwoordelijkheid van Raro Realty srl is alleen gebonden aan de regels voor Accommodatieverhuurder volgens de Italiaanse wet. Mochten sommige van de voorwaarden van dit contract worden gewijzigd door de implementatie van nieuwe wetten, dan kan de geldigheid van de overige voorwaarden niet in twijfel worden getrokken.

RECHT VAN PRIVACY
Om de boeking te valideren, zal Raro Realty srl persoonlijke informatie van de klant bewaren. Raro Realty srl is verantwoordelijk voor het beheer van deze gegevens in overeenstemming met de voorschriften D. LGS. 196/2003 (Italiaanse wet) en zal deze persoonlijke informatie opslaan in een onafhankelijke database. Deze gegevens worden door Raro Realty srl alleen gebruikt om de boeking te valideren en om te communiceren met de klant tijdens en na het verblijf. In elk geval zal deze persoonlijke informatie niet worden gedeeld met andere derden (de enige uitzonderingen zijn in geval van contract en Italiaanse wettelijke verplichtingen). Raro Realty srl herinnert de klant eraan dat de klant het recht heeft om geïnformeerd te worden en zich te verzetten tegen het gebruik van deze persoonlijke informatie zoals beschreven in art. 7 van de bovengenoemde D. LGS. 196/2003.