Veel gestelde vragen

over boekingen van vakantie accommodaties in Puglia

Veel gestelde vragen
»Kunt u mij vertellen of de woning die ik wil huren beschikbaar is voor de data die ik heb aangegeven?

»Hoe kan ik boeken?

»Wat is een borg en waarom is deze vereist?

»Hoeveel bedraagt ​​de borg en wanneer moet ik het saldo betalen?

»Kan ik mijn hond meenemen op vakantie?

»Kan ik korting krijgen op de geadverteerde prijs?

»Ik zag dat je meer korting kunt krijgen op de weekprijs, maar ik ben geïnteresseerd in een korte vakantie. Kan ik nog steeds een korting krijgen?

»Wat gebeurt er als ik bij aankomst niet in de villa kan?

»Wat zijn de openingstijden van het kantoor?

»Er staat dat de startdag van de vakantie zaterdag is. Kan ik op een vrijdag aankomen?

»Er staat dat het niet mogelijk is om vóór 17.00 uur de villa binnen te komen. Kan ik voor die tijd aankomen?

»Helaas moeten we de data van onze vakantie veranderen, hoe kunnen we dat doen?

»Kunt u mij vertellen of de woning die ik wil huren beschikbaar is voor mijn data?
Onze website wordt in realtime bijgewerkt, dit betekent dat u op elk moment de beschikbaarheid van de villa kunt controleren.

Hoe kan ik boeken?
Nadat u de accommodatie die u wilt boeken selecteert, selecteert u de data van aankomst en vertrek en klik op Boek Nu en volg de online-instructies.

Wat is een borg en waarom is deze vereist?
De borg, die verschilt per accommodatie, is een bedrag dat nodig is om eventuele schade te dekken tijdens uw verblijf. De aanbetaling wordt gedetailleerd beschreven tijdens het boekingsproces. Het zal worden bewaard door ons voor de duur van uw verblijf (zoals bij het boeken van een hotel of het huren van een auto) en zal worden vrijgegeven binnen twee werkdagen na de check-out en na inspectie van de accommodatie.

Hoe hoog is de aanbetaling en wanneer moet ik het saldo betalen?
Om een ​​villa te reserveren moet je een aanbetaling van 30% betalen. De laatste betaling van de reservering bent u 60 dagen voor aankomst verschuldigd. Zodra het eindsaldo is voldaan, worden instructies voor aankomst op de accommodatie of het ontmoetingspunt bij de villa verstrekt. Gewoonlijk belt een van onze vertegenwoordigers u voor aankomst om de details van de meeting te bevestigen.

Kan ik mijn hond meenemen op vakantie?
Het spijt ons, maar de meeste van onze villa's accepteren geen honden. Mogelijke uitzonderingen dienen van geval tot geval te worden beoordeeld. We vragen u om met ons te communiceren voordat u uw reservering bevestigt.

Kan ik korting krijgen op de geadverteerde prijs?
We bieden vaak kortingstarieven. Op onze site ziet u de verschillende kortingen die beschikbaar zijn. Als een accommodatie reeds een korting heeft, zal het moeilijk zijn om meer korting te krijgen. Ik heb gezien dat het mogelijk is om op het laatste moment korting te krijgen op de weekprijs, maar ik ben geïnteresseerd in een korte vakantie.Kan ik nog steeds een korting krijgen?Meestal gelden last-minute kortingen alleen voor een minimum van 7 nachten, korte verblijven hebben al een lagere prijs en daarom zijn er geen verdere kortingen van toepassing. De beste tarieven worden altijd weergegeven op onze website voor de periode waarnaar u op zoek bent. Over het algemeen zijn verblijven van minimaal 7 nachten gepland in juli en augustus. We moeten ook bedenken dat de voorbereiding van de villa door de eigenaars hetzelfde werk vereist, ongeacht het een verblijf van 7 dagen of een verblijf van kortere duur is.

Wat gebeurt er als ik laat aankom op het ontmoetingspunt?
Zodra het saldo is betaald, sturen wij u de aankomstinstructies van de villa die u heeft geboekt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle informatie met betrekking tot de boeking heeft geprint zodat u beschikt over alle aankomstinstructies, de plaats waar u onze vertegenwoordiger ontmoet en de GPS-coördinaten die samen met andere informatie worden verzonden. Het is raadzaam om tijdens uw reis contact te houden. Als u te laat bent, neemt u dan contact op met de vertegenwoordiger die op u zal wachten wanneer u aankomt.

Wat gebeurt er als ik het ontmoetingspunt niet kan vinden?
In de aankomstinstructies vindt u het telefoonnummer van onze vertegenwoordiger, bel hem! Het is raadzaam om tijdens de vakantie internettoegang te hebben. Als u WhatsApp hebt, is het veel gemakkelijker om informatie over de coördinaten en details bij aankomst uit te wisselen.

Kan ik direct naar de villa gaan?
Voordat u incheckt, zal een van onze vertegenwoordigers controleren of de villa klaar is om u te verwelkomen. Ga niet rechtstreeks naar de accommodatie aangezien de verantwoordelijke persoon op het ontmoetingspunt op u zal wachten.

Wat zijn de openingstijden van het kantoor?
Onze kantoren zijn geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op zondag zijn de kantoren gesloten. Als u hulp nodig heeft bij het boeken, schrijf dan een e-mail naar booking@rarorealty.com, iemand van onze medewerkers zal je binnen een korte tijd antwoorden. Als u op reis bent om bij de accommodatie te komen en hulp nodig heeft, dient u contact op te nemen met de receptiebeheerder. Zijn nummer staat in de aankomstinstructies die u heeft ontvangen.

Er staat geschreven dat de startdag van de vakantie zaterdag is. Kan ik op een vrijdag aankomen?
De meeste van onze accommodaties hebben specifieke dagen van aankomst en vertrek, afhankelijk van de seizoenen, op deze manier zorgen de eigenaren ervoor dat de villa in de beste staat is wanneer u aankomt. Sommige accommodaties hebben meer flexibele aankomst- en vertrekdagen dan andere en in het laagseizoen kunt u verschillende aankomstdata vanaf zaterdag aanvragen.

Er staat dat het niet mogelijk is om vóór 17.00 uur de villa in te gaan. Kan ik voor die tijd aankomen?
In de tijd tussen het uitchecken van eerdere klanten en uw aankomst, wordt de villa voorbereid door het schoonmaakpersoneel dat in veel gevallen met meer accommodaties te maken heeft, zodat het misschien niet klaar is voor 17.00 uur. In ieder geval is het mogelijk om de assistent te vragen op de dag van aankomst of u eerder kunt arriveren bij de accommodatie en deze zal controleren of deze mogelijkheid bestaat. Om dezelfde reden die hierboven is beschreven, moet de villa om 10:00 uur verlaten worden, zodat het schoonmaakpersoneel de accommodatie kan klaarmaken voor de volgende gasten.

Helaas moeten we de data van onze vakantie wijzigen, hoe kunnen we doen?
We zullen controleren of de door u geboekte villa beschikbaar is op de door u gevraagde nieuwe data, stuur gewoon een e-mail of bel het nummer dat op de site staat vermeld.