Wat te zien

tijdens uw verblijf in een villa in Puglia

Ben je klaar voor een vakantie met een hoog niveau van wonderen? Puglia is een cultuurrijke regio waar u kunt kiezen tussen vele alternatieven om te bezoeken.

Het gebied van Alto Salento is het meest authentieke deel van Puglia, waar u kunt dwalen door de dorpen van de witte stad Ostuni, Carovigno en Ceglie Messapica en uzelf kunt onderdompelen in het leven van de lokale bevolking en kunt stoppen bij een van de vele restaurants om typische gerechten uit de traditionele Apulische keuken te proeven. Met een paar minuten rijden kunt u de mooiste stranden van de Adriatische kust van Apulië verkennen, van het regionale natuurpark van de kustduinen van Torre Canne tot het Torre Guaceto-reservaat.

Onmisbaar is de Itria-vallei, een landelijk gebied dat wordt gedomineerd door droge wanden en trulli, die de steden van Alberobello (Unesco), Martina Franca (voorbeeld van de late Apulische barok), Putignano (met zijn beroemde carnaval), Locorotondo en Cisternino, die beide tot de mooiste dorpen in Italië behoren, waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de bombolette kunt genieten bij een van de vele slagers met een oven in het historische centrum.

Voor diegenen die een natuurlijke schat willen ontdekken op 70 meter onder de grond is er Castellana Grotte, waar zich het mooiste Italiaanse speleologische complex bevindt dat in 2 uur te bezoeken is. Op dezelfde dag kunt u lunchen in een van de vele uitstekende visrestaurants in het historische centrum van Monopoli en de vissers bewonder die hun netten uitgooien in de oude haven. U kunt de tour voortzetten door het eten van ijs of het drinken van een kopje koffie in een van de veranda’s met uitzicht op de zee in Polignano a Mare.

Salento is het zuidelijkste punt van Puglia, omringd door twee zeeën (de Ionische Zee en de Adriatische Zee) en is een afwisseling van goud zand met ondiepe riffen, dennenbossen en beveiligd zeegebied. De meest bekende stad is Lecce, de stad van de barok en papier-maché waar u de typische pucciasalentina kunt eten. Ook zeker het vermelden waard zijn de stranden van het natuurreservaat van Porto Selvaggio in Gallipoli, van Pescoluse tot Santa Maria di Leuca naar Otranto, de meest oostelijke stad van Italië.

In het noordelijke deel van Puglia kunt u een meesterwerk van de natuur bewonderen: het Parco Naturale delle Gravine, echte uitgehouwen groeven in de kalkstenen rotsen die het grondgebied van het Murgia Plateau doorkruisen en miljoenen jaren bewoonbare grotten hebben gecreëerd van het Neolithicum tot de Middeleeuwen. Het is daar rijk aan keien en adembenemende weelderige vegetatie. De belangrijkste grotten zijn de Gravina di Castellaneta en Gravina in Puglia.

Als u met kinderen in Puglia bent is de Zoo Safari in Fasano en het AcquaPark Egnazia aan de kust tussen Capitolo en Savelletri niet te missen. Gegarandeerd plezier!